Klanten beoordelen ons met een 10
Online Sieraden Kopen
MIJN ACCOUNT BLOG KLANTENSERVICE

Ringmaten

Ringmaten

Ringmaten

HOW TO DO: ZO BEPAAL JE JOUW RINGMAAT!
                     7 Februari 2018 | Door: Jeanine van Grafhorst
Je kunt nooit genoeg van sieraden hebben, laat staan van ringen. Juist wanneer deze goed om je vinger past komt een ring nog beter tot zijn recht. Zo kun je ze nog beter matchen bij je outfit en creëer je iedere keer weer een nieuwe look. In een winkel kun je de ring gewoon even omdoen en weet je dat die goed zit, maar online gaat dit niet zo makkelijk. Om nu de juiste ringmaat te bestellen, hebben wij een aantal tips voor je. Zo kun je zeker weten dat je de juiste maat thuis bezorgd krijgt. smiley


Verschillende ringmaten
Ringmaten kunnen op verschillende manieren weergegeven worden. Nederlandse, Amerikaanse en Engels ringmaten verschillen bijvoorbeeld weer. Het ene merk of ontwerper geeft hun ringmaat weer door de diameter van de ring, weer andere ringen worden gemeten door de omtrek van de ring. Daarnaast worden ringen vaak opgegeven in millimeters of inches.

De vier meest voorkomende manieren van het weergeven van ringmaten kun je hieronder vinden.

  • De Europese/Nederlandse ringmaten diameter: De diameter in millimeters. 12mm voor hele smalle vingers tot 26 mm voor hele dikke vingers.
  • Europese/Nederlandse ringmaten omtrek: De omtrek van de ring in millimeters. 37mm voor hele smalle vingers tot 83mm voor hele dikke vingers.
  • Amerikaanse ringmaten: Deze worden weergegeven met een cijfer en een breuk. 1/2 voor hele smalle vingers tot 18 3/4 voor hele dikke vingers.
  • Engelse ringmaten: Zijn gebaseerd op inches en worden weergegeven met een letter. A voor hele smalle vingers tot Z voor hele dikke vingers.


Zo heb je altijd de juiste ringmaat!
Het belangrijkste om eerst te doen is natuurlijk te bepalen om welke vinger je de ring wilt dragen. De meesten zullen denken de ringvinger, maar dit kun je zelf bepalen door te kijken wat jij het leukste vind. Tegenwoordig word een ring niet meer alleen gedragen om de ringvinger, maar om meerdere vingers en soms ook wat hoger op de vinger voor een leuk en speels effect. Met een paar huis tuin en keukenhulpjes kun jij je eigen ringmaat bepalen die als goed is iedereen wel in huis heeft.
  • Heb jij een ring die lekker zit? Pak deze er dan bij: Meet met een liniaal de diameter van de ring LET OP: alleen de binnenkant van de ring, de rand meet je dus niet mee. Ook kun je de omtrek van de ring meten met een meetlint. Klaar...? Nu heb jij je eigen ringmaat.
  • Nog geen ring? Meet dan de omtrek van je vinger. Dit kun je doen door een stukje touw om je vinger te wikkelen (trek deze niet te strak aan) en knip deze af waar de twee uiteinde bij elkaar komen. Meet dit stukje op met een liniaal in millimeters. Voilà hier heb jij je eigen ringmaat. LET OP: dit is niet de diameter van je ringmaat maar de omtrek.
Tip 1: Meet je vinger niet op wanneer je vingers erg warm of koud zijn, dit kan invloed hebben op de omtrek.
Tip 2: Wil jij iemand verrassen met een mooie ring? Dit kan lastig zijn als je niet de juiste ringmaat weet en deze niet wilt vragen. Probeer een reden te vinden om een ring te lenen van deze persoon en meten maar.

Ook kun je bovenstaand tabel afdrukken en hier een ring opleggen die goed zit. Zo kun je makkelijk bepalen welke ringmaar jij hebt.

Heb jij wat aan deze blog gehad? Laat het ons weten in een leuke reactie...smiley

reacties op “Ringmaten

Ringmaten

Door WillardRig op woensdag 09 mei 2018 om 7:07

samsung phones cases s8

Plaats een reactie

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN